Bijeenkomst Samenwerken bij R&D - Programma | Station 88
Research & Development 15:00 - 17:30
Locatie: Gate2 Campus - Aeroparc Gilze Rijen

Bijeenkomst Samenwerken bij R&D

R&D binnen bedrijven

Brainport Techlaw organiseert een bijeenkomst op de Gate2 Campus, het Business & Kennis Center voor aerospace& Maintenance in Gilze-Rijen voor, onder meer, de technologie bedrijven in en rondom Tilburg. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u deelnemen aan een rondleiding op Gate2.

Veel bedrijven hebben zelf onvoldoende R&D in huis om innovatieve producten en technieken te ontwikkelen, door te ontwikkelen en voor productie gereed te maken. Maar door samen te werken met andere bedrijven en kennisinstellingen kan iedereen verder komen. Daarnaast zijn er voor bedrijven en kennisinstellingen die samenwerken bij R&D vaak subsidiemogelijkheden. Veel van die subsidiemogelijkheden zijn ook voor MKB Bedrijven haalbaar. Omdat bedrijven onbekend zijn met subsidiemogelijkheden, alleen horen over de kleine slagingskans, grote administratieve last, beginnen veel MKB bedrijven er niet aan en laten dus kansen liggen.

Om er voor te zorgen dat de samenwerking bij R&D goed verloopt, is het verstandig om afspraken vast te leggen. Maar waar moet je afspraken over maken? Hoe zit het met de kennis die ontwikkeld wordt tijdens de samenwerking? Tijdens een overleg wordt een idee geopperd dat briljant blijkt te zijn. Van wie is dat idee? Maar ook, hoe bereid je een samenwerking voor?

Tijdens deze bijeenkomst willen we ervaringen delen met tips en valkuilen, praktische tools geven (checklisten) waardoor de MKB ondernemer minder drempels ervaart om (internationaal) te gaan samen samenwerken bij R&D, samen te werken met kennisinstellingen en vervolgens de kans te vergroten dat de samenwerking goed verloopt.

Doelgroep

- (MKB) ondernemers die werken of willen werken met innovatieve technologie

- Ondernemers die met anderen, waaronder kennisinstellingen, (willen) samenwerken

- Ondernemers die geïnformeerd willen worden over nieuwe subsidiemogelijkheden voor samenwerking

- Ondernemers die tips en valkuilen willen ontvangen voor samenwerking

Programma

15.00 uur: ontvangst

15.15 uur: rondleiding op Gate2

15.40 uur: Pierre van Kleef (Directeur Business Development Midpoint Brabant)

16.00 uur: Sjef van Kemenade; De Breed & Partners (voorheen RTE Adviesgroep) over het gebruiken van subsidies in de financieringsmix voor financieren van innovatie en meer in het bijzonder R&D-samenwerking

16.20 uur: Ronald van der Geest (Treeway / 3D-PharmXchange) over tips en valkuilen bij R&D samenwerking

16.40 uur: Maurice D'Haene (Business Developer Tilburg University) over de Reshoring Tool casus als voorbeeld hoe  een samenwerking vorm kan krijgen

17.00 uur: Einde bijeenkomst met aansluitend borrel

Aanmelden

Voorafgaande aanmelding is vereist. U kunt zich per email aanmelden via: secretariaat@brainporttechlaw.nl

Kosten

Voor leden Brainport Techlaw: gratis

Niet-leden Brainport Techlaw: eerste bijeenkomst gratis, daarna €75,- per bijeenkomst


soortgelijke events