HLB Van Daal creëert werkplekken in het hart van Brainport Eindhoven


Mooi nieuws van partner HLB Van Daal.

Het bedrijfsleven en het onderwijs slaan de handen ineen binnen het unieke samenwerkingsverband SPARC (Sharing Platform for Applied Research Cooperation). Hiermee heeft Fontys Hogeschool ICT (FHICT) een primeur te pakken: in Nederland bestond zo’n samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs eerder nog niet. Ook HLB Van Daal sluit zich aan bij deze samenwerking, en creëert hiermee permanente werkplekken in het hart van Brainport Eindhoven.

Bedrijven in de Brainport en Midpoint Regio kunnen lid worden van SPARC. Samen met studenten en medewerkers van FHICT nemen zij plaats in onderzoekteams op het Fontys ICT InnovationLab. Dit leidt tot een open innovatie-omgeving op gebied van ICT. Inmiddels staan bedrijven in de omgeving in de rij om mee te doen in deze bijzondere vorm van samenwerking, en ook HLB Van Daal is van de partij. Tijdens de feestelijke opening van het Fontys ICT InnovationLab op Strijp TQ in Eindhoven werd deze week het contract getekend. Voorzitter van SPARC, Alex Otten (Managing Director van We are you): “SPARC is een uniek concept. In Nederland, maar ook internationaal. Deelnemen daaraan is een kans voor alle betrokken partijen om te innoveren."

Integrale blik


Arthur Schins
, Sr. Manager Business Innovation bij HLB Van Daal, onderstreept het belang van innoveren binnen de branche: “We willen onze klanten ondersteunen in het ondernemen, in de breedste zin van het woord. Om dat te kunnen doen, gaan we continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, die we uiteraard eerst grondig willen testen. Het Fontys ICT InnovationLab is daar een uitstekende proeftuin voor. De studenten geven ons andere inzichten om tegen de vraagstellingen aan te kijken. Fontys werkt daarnaast met teams uit verschillende onderwijsrichtingen, wat ons juist de integrale blik geeft die we zoeken. De uitkomsten uit het lab kunnen weer leiden tot toegevoegde waarde voor onze klanten.” De samenwerking op het gebied van ICT en innovatie is voor HLB Van Daal een logische stap. “We zijn al jarenlang Partner in Education. Zo hebben we vanuit HLB Van Daal al veel studenten begeleid, niet alleen binnen onze landsgrenzen, maar ook in internationale projecten in samenwerking met HLB International. De samenwerking met het Fontys ICT InnovationLab voelt dan ook heel logisch. Met permanente werkplekken op Strijp TQ zitten we bovendien in het hart van Brainport Eindhoven. Dichter op de nieuwste innovaties kunnen we niet zitten!”, aldus Arthur.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.