Ontwikkelingen Station88

Station88, sinds 1 maart 2018, de thuisbasis voor ondernemers uit de regio Midden-Brabant en gevestigd in hartje Tilburg, heeft zich in bijna twee jaar tijd ontwikkeld tot een organisatie die inmiddels haar plek in de regio heeft bewezen. Esther IJzer is als kartrekker intensief betrokken geweest bij deze ontwikkeling en heeft er mede voor gezorgd dat Station88 staat waar het nu staat. Met dubbele gevoelens informeren we jullie dan ook over de keuze die Esther heeft gemaakt om een stap te zetten in haar eigen ontwikkeling: met ingang van 1 januari is ze samen met een compagnon trotse eigenaar van handelsonderneming T&F te Oosteind.

Het bestuur van de Stichting achter Station88 vindt het enerzijds jammer dat ze haar drijvende kracht verliest maar anderzijds bewijst dit ook vooral dat Station88 de laatste twee jaar door de juiste persoon geleid is en verder is ontwikkeld. Station88 is niet voor niets een initiatief voor en door ondernemers met groeiambitie. Logisch dat het bij de manager na twee jaar ook weer “kriebelt” om te gaan ondernemen en een eigen bedrijf fors te laten groeien.

Voorzitter van het bestuur, Bas Kapitein:

“Natuurlijk betreuren we het vertrek van Esther. Zij heeft Station88 op de kaart gezet en ontwikkeld tot de hotspot voor ondernemers in Brabant met groeiambitie, die begrijpen dat ze dit sneller kunnen met de juiste kennis en partners. Dat is bijzonder waardevol voor onze regio.

Maar we begrijpen ook dat een ambitieuze ondernemer als manager van Station88 op een bepaald moment ook zelf weer haar eigen pad kiest om persoonlijke ambities te realiseren. Een ondernemershuis, voor en door ondernemers, is gebaat bij een ondernemende en ambitieuze leiding. De opvolger van Esther heeft wat ons betreft ook weer dit profiel.

We zijn Esther zeer erkentelijk voor haar tomeloze inzet, zij heeft ervoor gezorgd dat Station88 staat waar het nu staat. We wensen haar bijzonder veel succes met haar nieuw overgenomen bedrijf”.

Esther IJzer:
“Met heel veel energie en enthousiasme heb ik aan Station88 mogen bouwen en neem dan ook met een dubbel gevoel afscheid. Ik ben trots op wat het nu is en er zal altijd een plek blijven voor dit uitermate mooie werkveld van verbinden, triple helix, complexe samenwerkingsverbanden en experimenteren. De lessen die ik hier heb geleerd neem ik dankbaar mee! Dank aan het bestuur voor het vertrouwen, het team en alle partners die dit mee mogelijk hebben gemaakt en alle ondernemers die ik heb mogen ontmoeten! Tot snel!”

Opvolger
Station88 gaat per direct op zoek naar een nieuwe manager, de vacature wordt vandaag gepubliceerd. Esther rondt alle lopende zaken af en zorgt voor een goede overdracht voor haar opvolger.

Het bestuur, maar ook het team van Station88, heeft veel respect voor de dappere carrièrestap die Esther maakt en spreekt grote waardering uit voor wat zij voor Station88 en het ondernemersklimaat in Tilburg en de regio heeft betekend. Het bestuur spreekt tevens vertrouwen uit naar de toekomst en is ervan overtuigd dat het team én de nieuwe manager die het team gaat versterken, zorgen dat Station88 blijft groeien én versnellen en een stabiele factor wordt én blijft in ondernemersland.

Namens bestuur Station88
Bas Kapitein, Joris Fiers en Edward van de Pol