• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op Twitter
  • Stel jouw vraag
  • Sparringpartners
  • Digitale Coach

Station88

Zoek in de vraagbank
  • Home
  • Programma
  • Vraagbank
  • Sparringpartners
  • Actueel
  • Business Boosters
    • Inspiratie
  • Partners
  • Over ons
    • Feel the vibe!
    • Werken bij
  • Contact
    • Nieuwsbrief
Home Dag van de Ondernemer Niet opgeven als het tegenzit, maar omdenken

Niet opgeven als het tegenzit, maar omdenken

Ondernemersverhaal

Op de Dag van de Ondernemer (19 november jl.) hebben vijf gemeentes uit de regio Midden-Brabant enkele bedrijven in het zonnetje gezet. Hun ondernemersverhaal lees je hier.

WOOD Gastropub aan de Vrijthof in Hilvarenbeek is de droom van Sjoerd en Imke, twee rasechte horecaondernemers uit Hilvarenbeek. Het stel is sinds 6 jaar actief in de lokale horeca van Hilvarenbeek. De eerste 5 jaar onder de naam ’t Schouwke, op dezelfde plek als WOOD in het hart van het dorp. Geïnspireerd door hun periode in London werd ’t Schouwke een ‘pub waar je ook goed kan eten’, met een mooie kaart en heel veel speciaalbieren; het beste van twee werelden.

’t Schouwke was meteen een mooie start van hun ondernemerschap. Een perfecte plek om hun gasten een topbeleving te bieden. Sjoerd: “Met name de kroegfunctie van ’t Schouwke was heel druk. Dat is leuk, maar meestal ook tot laat in de avond. Wij draaiden operationeel volledig mee. Het ondernemerschap kwam daar bovenop en dan draai je zomaar heel veel uren”

Van pub naar fine dining

De droom van Imke en Sjoerd lag een tree hoger, namelijk fine dining. In eerste instantie leek een tweede locatie openen haalbaar. Dat plan leek te gaan lukken totdat Covid-19 een stok in de wielen gooide. Sjoerd: “Na carnaval 2020 was het wel duidelijk dat de horeca hier flink last van ging krijgen. En wij dus ook. De tweede locatie ging dus niet door. In plaats daarvan zijn we gaan evalueren en hebben we samen goed nagedacht over wat wij wilden en hoe wij onze toekomst zagen. We hebben een geweldig pand, op een geweldige locatie. Waarom gaan we hier niet verder met onze droom? De sfeer is er, de uitstraling. Het klopt gewoon.”

Sjoerd: “Wij waren echt verrast toen de wethouder en fotograaf met de plaque aan de deur stonden. We zijn pas net bezig en vinden wat we doen heel normaal. De waardering is natuurlijk erg fijn, het is ook een soort van respect voor de keuzes die wij hebben gemaakt. Sowieso is het mooi om positief beoordeeld te worden op de koers die je vaart. Nu moeten we alleen nog een plek bedenken om de plaque op te hangen.”

Geboren tijdens corona

De ware ondernemer ziet altijd kansen, ook als het tegenzit. WOOD is daar een mooi voorbeeld van. Het stel heeft geïnvesteerd en het pand plus concept omgeturnd tot een restaurant in het hogere segment. Zo is WOOD tijdens de coronaperiode bedacht, gemaakt en geboren. Een gedurfde stap, maar wel een op weg naar hun droom.

“Dat is nu 5 weken geleden”, lacht Sjoerd. En hier zijn we. “Opstartproblemen en hindernissen zijn ingecalculeerd, voor zover dat mogelijk is. We hebben daarop voorgesorteerd. De grip op ons bedrijf is nu steviger. Het is overzichtelijker én er is nu meer ruimte om te ondernemen. Het operationele stuk wordt nu deels voor ons gedaan. Dat geeft lucht. We hebben er alles aan gedaan om de vaste kern van medewerkers te behouden. Bovendien hebben we een chef-kok aangenomen die in verschillende topkeukens heeft gewerkt en vanuit zijn expertise mee kan bouwen aan deze droom. Onze doelstelling blijft onveranderd. We willen dat elke gast met een topbeleving op zak weer naar huis gaat.”

Sjoerd: “Het afgelopen jaar is voor ons een waardevolle les geweest. We hebben 5 goede jaren gekend met ’t Schouwke en nu beginnen we vanaf nul. Dat haalt de ondernemer in je naar boven. Misschien kijken we over 3 jaar terug en vinden we dat het corona-gedoe het beste is wat ons persoonlijk als horecaondernemers had kunnen overkomen. Ik bedoel maar, we maken nu wel onze droom waar.”

“Werk mee in je zaak, maar neem ook geregeld voldoende afstand. Dan zie je meer. En laat je adviseren en probeer niet alles zelf op te lossen. Volg je hart en gevoel, ben niet bang om keuzes te maken. Verkeerde keuzes kunnen uiteindelijk misschien wel waardevoller zijn. Durf je aan te passen. Het is jouw toko.”

Meer focus, meer lucht

De toekomst is op dit moment nog onzeker. Desondanks ziet Sjoerd het voor WOOD positief in. Sjoerd: “Als ondernemers zijn we blij dat we deze weg zijn ingeslagen. Het bedrijf is een stuk overzichtelijker. Er is meer focus en meer lucht. Wij zijn operationeel minder betrokken en runnen het bedrijf meer vanaf de zijkant.” Sjoerd geeft aan dat ze nu ook de rust hebben om na te denken over de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsplannen. Het zijn en blijven nu eenmaal rasondernemers.

www.wood-gastropub.nl

Samen met een aantal gemeenten uit de regio gingen we op de Dag van de Ondernemer 2021 op pad om een aantal ondernemers in het zonnetje te zetten. Ze delen graag hun ondernemersverhaal met jou! Laat je inspireren!

check hier alle ondernemersverhalen

Categorie: Nieuws en actualiteit, Dag van de Ondernemer Tags: Ondernemersverhaal

Footer

Founding partners

Logo: Gemeente Tilburg Logo: Midpoint Brabant

Bekijk al onze partners

Contact

Station88

Burgemeester Brokxlaan 12
5041 SB Tilburg
013-3034102 [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Huisregels
Huisregels Station88

Regio Midden-Brabant

  • Alphen Chaam
  • Baarle Nassau
  • Dongen
  • Gilze en Rijen
  • Goirle
  • Heusden
  • Hilvarenbeek
  • Loon op Zand
  • Oisterwijk
  • Tilburg
  • Waalwijk

© 2023 · Station88

  • Home
  • Sitemap
  • Privacyverklaring
  • Contact
Website door PEP