European Social Innovation Week (ESIW) - nieuws | Station 88
Nieuws Door: Station 88

Symposium Midpoint Brabant Dream it. Do it. Make it.

Symposium Midpoint Brabant: Dream it. Do it. Make it.  

Tijdens het symposium neemt dagvoorzitter Jort Kelder sprekers uit de praktijk je mee langs relevante ontwikkelingen en succesfactoren in hun werkveld. Henk Akkermans verzorgt de aftrap. Hij is verbonden aan Tilburg University, een autoriteit op het gebied van smart industry en verbonden aan World Class Maintenance. Hij vertelt hoe de digitalisering van de industrie leidt tot nieuwe, slimme producten, een verandering van productieprocessen en nieuwe businessmodellen. Daarna gaat Rob Wolters van Ericsson met de zaal in gesprek over ontwikkelingen in tracking & tracing en de kansen die dit biedt door het combineren van sectoren.

Dinalog is een belangrijke speler in de wereld van de logistiek en in het samenspel tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen. Hun missie is het aanjagen van logistieke innovatie, omdat het altijd beter, efficiënter en duurzamer kan. Albert Veenstra verhaalt over hun aanpak. Leander van Dongen van Aorta Business Intelligence praat u bij over de kunst om van data informatie te maken, waardoor u morgen nog beter presteert dan vandaag. Zoals in de digital supply chain van de logistiek.

Leisure is in Midden-Brabant een toonaangevende sector met een combinatie van grootschalig en kleinschalig verblijfstoerisme. Marc Eysink Smeets licht toe waarom Festival Circolo er onlangs voor koos om hun activiteiten naar Tilburg te verplaatsen. Dirk Lips, directeur van Libéma, schetst welke elementen bepalend zijn voor het succes van onze leisuresector en hoe we het Leisure Ontwikkel Fonds inzetten om innovatieve ideeën te stimuleren.

Tot slot verkennen worden de kansen verkend die digitalisering biedt voor het aanjagen van nieuwe diensten. Dat gebeurt via een paneldiscussie, ingeleid door Emile Aarts, rector magnificus van Tilburg University. Het panel bestaat onder anderen uit Eelco van de Wiel, (Live Wall Group), Wim Bens (Rabobank) en Esther IJzer (Station 88).