Geldzorgen zijn overal, ook in jouw bedrijf. Ben jij die goede werkgever die werknemers hierbij helpt?
De inflatie stijgt, energieprijzen rijzen de pan uit. Dit is het nieuws van iedere dag. Het leven wordt duurder en die prijsstijgingen raken iedereen. Meer dan 42% van alle huishoudens heeft te maken met betalingsproblemen. Daaronder zijn ook mensen met hogere en midden-inkomens. 45% van mensen die leven in armoede heeft een baan. Dus er bestaat een grote kans dat één of meerdere van jouw werknemers hiermee te maken heeft. Het blijkt echter dat 80% van de werkgevers in Nederland geen beleid heeft dat hierop is gericht, hoewel het vroegtijdig herkennen en erkennen van deze problemen voor alle betrokken partijen voordelig kan zijn.*
Herken personeel met geldstress
Veel werknemers met geldstress of schulden proberen dit verborgen te houden voor hun baas en collega’s. De reden hiervoor is simpelweg schaamte. Men praat niet graag hierover. Jouw werknemer ligt er misschien wakker van en weet vaak niet de hulp te vinden. Een werknemer met geldproblemen heeft bovendien impact op je bedrijf. Zorgen over schulden kunnen leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim. Uiteindelijk kost een werknemer met schulden jou als werkgever 13.000 euro per jaar.* Ben jij je hiervan bewust? Weet jij wat geldstress met mensen doet en hoe je dit signaleert? Wat je er samen aan kunt doen?
Het Tilburgse Elftal tegen Armoede heeft de handen ineen geslagen met Station88 om samen een vuist te maken tegen Armoede, ook in het bedrijfsleven.
Bijeenkomst Geldstress de Baas
Onder leiding van dagvoorzitter Leon Oerlemans, Hoogleraar, Tilburg University. nemen wij je mee in alle mogelijkheden die jij als werkgever hebt en ook nodig hebt. Het belooft een informatieve, inspirerende en waardevolle middag te worden.
Programma
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Leon Oerlemans gaat in gesprek met onze gasten over de volgende onderwerpen:
- Wat is armoede en wat doet dit met je? – Ralf Embrechts, directeur MOM Tilburg/ oprichter Quiet.
- Wat merk je ervan op de werkvloer? Andre Maschino, Bosch.
- Wat is er voor concrete hulp beschikbaar in onze omgeving? Joke de Kock – Bureau Schuldhulpverlening, gemeente Tilburg.
- Hoe maak je als werkgever het thema geld bespreekbaar op de werkvloer – Hilma Bosma Financieel fit met CNV.
- Wat kun je als werkgever doen? Rabobank in samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute – Margreeth Terpstra, de coöperatieve Rabobank.
- Hoe verder? Hoe maken we samen als werkgevers in Midden-Brabant een ‘vuist tegen armoede’?
17.15 uur: Einde
Ben jij erbij?
Ben jij erbij op 8 november? Schrijf je dan hieronder direct in!
Ken je iemand waarvoor deze bijeenkomst ook van belang is, zet deze uitnodiging dan vooral door in je netwerk.
Tot 8 november!
Met hartelijke groet,
Werkgroep Werkgevers – Elftal tegen Armoede
Harry Kiwitz – Elftal tegen Armoede
Ralf Embrechts – MOM Tilburg
Ronald Westerveld – Leenbakker Tilburg
Leon Oerlemans – Tilburg University
Paul Kouijzer – TBV Wonen
Marc Buster – Van der Weegen
Leon Oerlemans – Tilburg University