Masterclasses - Ondernemen in tijden van crisis deel 2

Masterclasses - Ondernemen in tijden van crisis deel 2

  • dinsdag 30 juni 2020 van 14:00 tot 15:00
  • Strategie

Omschrijving:

De eerste Masterclass vond plaats op dinsdag 23 juni, heb je deze gemist? Geen probleem! Meld je nu nog snel zodat je deel kunt nemen vanaf de tweede Masterclass. Let op, nadat de tweede Masterclass plaats heeft gevonden, kun je niet meer deelnemen aan de Masterclasses - Ondernemen in tijden van crisis.

Het zijn onzekere tijden. Als ondernemer zit je wellicht met veel vragen: ‘Wat nu? Hoe gaat het straks met mijn bedrijf? Hoe zorg ik voor een veilige omgeving voor mijn medewerkers? Welke overheidsregelingen zijn er? En wat kan de bank in deze tijd voor mij betekenen?’

Deze serie masterclasses wordt gehost door Station88 en de Rabobank en sluit aan op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vijf weken lang bieden we elke week een online masterclass van twee uur aan.

Deze masterclasses zijn online bijeenkomsten waarin je elkaar online ‘live’ tegenkomt, met en van elkaar kunt leren. Je kunt vanuit huis of kantoor direct deelnemen op pc, laptop, tablet of smartphone. De masterclasses worden gegeven in Microsoft Teams.

Aan de online bijeenkomsten neemt ook een accountmanager deel van de Rabobank. Deze helpt met het beantwoorden van vragen die bij jou leven. Tussen de 4e en laatste bijeenkomst zitten een paar weken zomervakantie, zodat je de tijd en ruimte hebt om met de ideeën aan de slag te gaan en deze in de laatste bijeenkomst aan te scherpen.

Voor wie?

Deze masterclass ondernemen in tijden van crisis is opgezet voor MKB bedrijven.

Waar ga je mee naar huis?

Iedere masterclass krijg je inzicht op de specifieke thema's en spar je samen met je collega ondernemers over vraagstukken uit de praktijk.

Programma:

Het programma bestaat uit vijf online masterclasses van twee uur die elk een wezenlijk aspect van ondernemerschap in deze moeilijke tijden behandelen.

23 juni: Strategisch management; coronacrisis en nu? [GEWEEST]

30 juni: Financieel management; Waar moet je op letten?

7 juli: Disruptie, bedreigingen; maar ook kansen!

14 juli: Bedrijfsorganisatie in tijden van extreme onzekerheden

25 aug: In dialoog over innoveren in en na een crisistijd

Al onze docenten hebben ruime praktijkervaring en affiniteit met ondernemers en de branche.

Strategisch management

Juist in onzekere tijden is het ook van belang om vooruit te denken en een aantal scenario's de revue te laten passeren. Vraagstukken waar iedere ondernemer voor kan komen te staan, waarbij het te laat is als je pas gaat nadenken op het moment dat deze problemen zich aandienen.

Docent: Dr. Alex Klein MBA is docent, schrijver, publicist en presentator op het gebied van finance, strategie en marketing. Hij legt complexe concepten op een inspirerende wijze uit.

Financieel management

Waar moet je op letten? Je zou zeggen dat het antwoord heel simpel is; namelijk op de geldstromen, maar er is meer dan dat. In deze masterclass bespreken we welke risico's en ratio's nu belangrijk zijn voor de financiële gezondheid van jouw bedrijf. En hoe je ze de komende tijd kunt monitoren.

Docent: Drs. Hinrich Slobbe, is trainer/docent en adviseur op gebied van financieel management.

Disruptie

Deze onzekere tijden zijn bedreigend maar bieden ook kansen. Waar moeten we op letten, kun je situaties een stapje voor zijn, en zo ja, hoe? Welke kansen bieden de huidige ontwikkelingen en waar kun je elkaar helpen?

Docent: Drs. Paul Turken neemt jullie mee in het gesprek over deze onzekere tijden.

Bedrijfsorganisatie in tijden van extreme onzekerheden

Is het mogelijk om ook in deze bizarre tijd na te denken over de optimale inrichting van je bedrijf? Jazeker, deze tijden dwingen ons juist nu om hier nu over na te denken. Waar kan jouw organisatie verbeterd worden en welke nieuwe mogelijkheden biedt digitalisering in jouw bedrijf daarbij?

Docent: Dr. Sjoerd Hardeman, senior-econoom bij RaboResearch Nederland.

In dialoog over innoveren in en na een crisistijd

Na een zomerbreak waarin je met de opgedane ideeën aan de slag gaat, gaan we in de laatste bijeenkomst met elkaar in dialoog. We kijken naar wat geleerd is, scherpen we de plannen aan en bespreken welke stappen we kunnen zetten richting de toekomst.

Docent/facilitators: Niels Snoep (Innovatiemanager Rabobank) & Eelco Rietveld (facilitator Innohub Rabobank).

LET OP: je meld je aan voor alle vijf de masterclasses. Je kunt nog instappen bij het tweede deel, daarna is de inschrijving gesloten.

De kosten voor deze Masterclass zijn €100. Hiervoor krijg je een factuur.
Ben je klant bij Rabobank Tilburg en omstreken, Rabobank De Langstraat of Rabobank Hart van Brabant, dan betaalt Rabobank deze kosten voor jou en kun je gratis deelnemen. Neem hiervoor contact op met je accountmanager.

Heb je interesse? Vul dan onderstaande velden in. Bij inschrijving rekenen we op je deelname.

Partner:

Rabobank

SOORTGELIJKE EVENEMENTEN

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Vul dan onderstaande velden in.

*Vul alle velden in, laat ze niet leeg

Je kunt de deelname kosteloos annuleren tot 48 uur voorafgaand aan de bijeenkomst.

Bij No Show of afzegging binnen deze termijn, brengen wij €50 in rekening.