Digitale dreigingen zijn 24/7 orde van de dag, waarbij hackaanvallen en virussen websites platleggen en bedrijven kwetsbaar maken. Digitale technologie gebruiken we in deze tijd altijd en overal, we moeten ons bewust zijn van de risico’s van cybercrimes die dat met zich meebrengt. Vooral zakelijk ben je een makkelijk doelwit, tenzij je maatregelen treft om je organisatie te beschermen. Laat je niet verrassen en ga aan de slag met je cyberweerbaarheid. Dat gaat verder dan een firewall. Er komt veel meer bij kijken waar jij als organisatie zelf verantwoordelijk voor bent. Je bent afhankelijk van de goede inrichting van je IT-omgeving om je diensten en producten te leveren, maar hoe heb je jouw eigen ‘recept van Coca Cola’ nu echt beschermd?
Wettelijke plichten en verantwoordelijkheden
In dit seminar duiken we dieper in de wereld van cybersecurity. Naast dat je jouw organisatie optimaal wilt beschermen voor invloeden van buitenaf, heb je ook te maken met wetgeving. Vanaf oktober 2024 gaat de NIS2-wetgeving van kracht, met als doel om de cybersecurity van netwerk- en informatiesystemen van vitale aanbieder en digitale dienstverleners te versterken. De tips & tricks van experts en ervaringsdeskundigen in dit seminar zorgen voor bewustwording bij jou als ondernemer van de digitale dreigingen. Het helpt je om oplossingen in te zetten om de cyberweerbaarheid van je organisatie te versterken.
Programma
Roy Sandbergen, Security Officer Hallo, vertelt met veel enthousiasme over cybersecurity en de rol van mensen, processen en techniek om een hogere cyberweerbaarheid binnen jouw organisatie te realiseren. Ook weet hij alle ins & outs over de nieuwe NIS2-wetgeving.
Op een verkeerde link klikken kan iedereen overkomen. Het gaat erom hoe je er vervolgens mee omgaat. Had je door dat het niet helemaal deugde? En wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen als je op een linkje klikt?
Mo Ballari senior consultant Cybersecurity & Riskmanagement en de hacker van Hoffmann laten zien wat er gebeurt als iemand op een verdachte link klikt, met een ’twee schermen’-opstelling zien deelnemers wat de hacker ziet en doet én wat het fictieve slachtoffer in zijn scherm ziet. Het resultaat? Een gehackt Office365-mailaccount!
Xander Koppelmans is ondernemer en heeft in 25 jaar een mooi communicatiebedrijf opgebouwd. Hij werkt onder andere voor de Rijksoverheid, Danone, Nutricia, Albert Heijn en vele anderen. Na een desastreuze computer hack wordt alles anders. Meer dan 20% van MKB Nederland heeft al te maken gehad met Cybercrime en 50% zit bij de hackers onder de knop, maar bijna niemand durft er open over te spreken. Hij doet dat wel met een kwetsbaar aangrijpend verhaal dat elke ondernemer in het hart raakt.
Vanuit lokaal ondernemerschap worden ervaringen gedeeld over de ervaring van een cyberaanval. Wat voor impact heeft dit op de organisatie en wat komt er technisch, financieel, praktisch en communicatief bij kijken? Het veroorzaakt stress, door de hele organisatie heen. Hoe herpak je jezelf weer en hoe ga je preventief te werk?
14.30 uur | Inloop |
15.00 uur | Opening & welkom door Helga Meijer, Programmamanager Station88/Midpoint Brabant |
15.05 uur | In gesprek met Roy Sandbergen, Hallo |
15.35 uur | In gesprek met Mo Ballari, Hoffman (live hack) |
16.05 uur | Xander Koppelmans en Q&A met vragen uit het publiek |
16.45 uur | Einde en borrel |
Bescherm jouw organisatie volgens de wettelijke eisen en voorwaarden. Ben goed voorbereid en neem de tips uit dit seminar mee voor een praktische inzet. Schrijf je in, je bent van harte welkom bij Station88!